gerb

Департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради

Покровський ярмарок

 

Концепція проведення Покровського ярмарку у 2018 році

1. Загальні положення
Концепція проведення Покровського ярмарку у 2018 році в місті Запоріжжі (далі – Концепція) підготовлена з метою координації діяльності виконавчих органів ради, державних органів, громадських організацій та суб’єктів господарювання.
В Концепції сформульовані цілі та завдання, визначені основні напрямки підготовки та проведення масового заходу, а також механізми та очікувані результати реалізації Концепції.
Для розробки Концепції проведення Покровського ярмарку розпорядженням міського голови від 10.05.2018 №160р створено організаційний комітет.

2. Місце проведення
Місто Запоріжжя, частина Прибережної магістралі від перетину її з вул. Тбіліською до Вознесенівського ринку ТОВ «Аверс», каскад фонтанів «Райдуга», Вознесенівський парк.
Загальна площа місця проведення Покровського ярмарку − 210 000 м2 з можливістю подальшого збільшення.
Площа розміщення ярмаркових експозицій − 150 000 м2 з можливістю подальшого розширення до 250 000 м2.

3. Термін проведення
Святкові заходи проводяться 2 дні.
В перший день проходить Покровський ярмарок.
Наступного дня планується проведення фестивалю вуличної їжі, пригощання відвідувачів ярмарку козацьким кулішем та організація торговельного обслуговування на території, прилеглій до каскаду фонтанів «Райдуга».
Дата проведення Покровського ярмарку – у першу суботу жовтня 06.10.2018.
Час роботи: 9.00 − 19.00 (перший день); 9.00 – 14.00 (другий день).
Заїзд учасників ярмарку, монтаж експозицій − з 9.00 напередодні проведення ярмарку до 6.00 в день проведення ярмарку.
Демонтаж експозицій і виїзд учасників ярмарку:
— сільгоспмашини − по мірі розпродажу продукції;
— інші учасники − з 18.00 в день проведення ярмарку.

4. Мета
Метою проведення заходів щодо Покровського ярмарку є:
— підтримка історико-культурного коду міста як колиски Запорізького козацтва;
— відродження національних традицій, їх розвиток та формування інтересу до історичного минулого Запорізького краю;
— залучення мешканців міста різних вікових та соціальних категорій до громадського життя регіону;
— налагодження нових довгострокових культурних та економічних міжрегіональних контактів шляхом організації участі в ярмарку представників інших регіонів;
— пропаганда досягнень товаровиробників Запорізької області;
— пошук та реалізація нових форм та методів роботи з міською громадою при підготовці святкових заходів;
— підтримка майстрів народних промислів та суб’єктів господарської діяльності;
— задоволення потреб населення в розважальних заходах;
— забезпечення мешканців міста сільськогосподарською продукцією за прийнятними цінами.

5. Організація та проведення Покровського ярмарку
Для участі у ярмарку запрошуються майстри народних промислів, суб’єкти господарювання міста та області, виробники сільськогосподарської продукції, підприємства системи споживчої кооперації, суб’єкти господарювання та підприємці з інших областей України.
Напередодні свята планується розміщення рекламних бігбордів та схем Покровського ярмарку.
Учасники ярмарку розташовуються по обидва боки Прибережної магістралі від перетину з вул. Тбіліською до Вознесенівського ринку ТОВ «Аверс».
Розміщення учасників здійснюється відповідно до схеми Покровського ярмарку.
Департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради розподіляє територію проведення ярмарку між районами міста, містами та районами Запорізької області, спілкою споживчих товариств Запорізької області та суб’єктами господарювання. Визначає місце для зосередження автомобілів з сільгосппродукцією, місця проведення спільних заходів (фестивалів, конкурсів, тощо).
Районні адміністрації Запорізької міської ради, районні державні адміністрації, спілка споживчих товариств Запорізької області, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації, розподіляють виділені їм території між суб’єктами господарювання, організовують їх роботу і забезпечують контроль за роботою учасників ярмарку.
Учасники Покровського ярмарку здійснюють відповідне оформлення виділених місць з використанням національної символіки, історії створення, розвитку та традицій і розміщуються на ділянці від вул. Тбіліської до вул. Лермонтова.
Від перетину вул. Лермонтова з Прибережною магістраллю до Вознесенівського ринку ТОВ «Аверс» розміщуються суб’єкти господарської діяльності та автомобілі з сільськогосподарською продукцією.
По вул. Лермонтова до Прибережної магістралі для підвезення мешканців та гостей міста організовується спеціальний маршрут громадського транспорту.
Сформоване коло учасників, які щорічно приймають участь у ярмарку, мають напрацьований досвід, необхідну атрибутику і представляють особливий інтерес для мешканців і гостей міста.
Обмеження кількості учасників ярмарку немає. Місце проведення дає можливість розширення її території. В разі необхідності виділяються додаткові місця.
Організація підготовки та проведення ярмарку здійснюються шляхом проведення нарад з наданням доручень та термінів їх виконання.

6. Основні заходи ярмарку
В рамках проведення Покровського ярмарку передбачається:
Перший день:
— реалізація сільськогосподарської продукції, продовольчих та непродовольчих товарів широкого асортименту, продукції громадського харчування;
— презентація продукції підприємств-виробників;
— дегустація продуктів харчування підприємств-виробників;
— організація конкурсів та інших розважальних заходів;
— розважальні програми для дітей;
— майстер-класи для дорослих і дітей;
— музичний супровід і концертні програми;
— демонстрації моделей одягу;
— фестиваль вуличної їжі;
— фестиваль національних кухонь;
— безкоштовне частування відвідувачів ярмарку після встановлення кулінарного рекорду;
— інші заходи.

Другий день:
— проведення фестивалю вуличної їжі;
— організація торговельного обслуговування на території, прилеглій до каскаду фонтанів «Райдуга»;
— безкоштовне частування гостей свята козацьким кулішем.

7. Інформаційний супровід
— розміщення інформації про Покровський ярмарок в друкованих періодичних виданнях та на місцевих телеканалах;
— розміщення інформації на офіційному сайті Запорізької міської ради;
— розміщення інформації про Покровський ярмарок на об’єктах зовнішньої реклами;
— адресна розсилка запрошень на участь у ярмарку органам державної влади та місцевого самоврядування Запорізької області;
— направлення листів до інших міст України з інформацією про проведення Покровського ярмарку;
— озвучування інформації із запрошенням відвідати ярмарок через радіоточки КП «Запоріжринок»;
— інші форми оповіщення та інформування громадян, які будуть рекомендовані організаційним комітетом;
— виготовлення рекламної продукції, розповсюдження буклетів.

8. Виконавчі органи місцевого самоврядування та державної влади, задіяні в організації та проведенні Покровського ярмарку

— департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради;
— департамент інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради;
— департамент культури і туризму Запорізької міської ради;
— департамент охорони здоров’я Запорізької міської ради;
— управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради;
— управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради;
— управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради;
— районні адміністрації Запорізької міської ради;
— районні державні адміністрації Запорізької області;
— виконавчі комітети міських рад Запорізької області;
— спілка споживчих товариств Запорізької області;
— департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації;
— Дніпровській відділ поліції ГУ НП України в Запорізькій області;
— управління патрульної поліції в Запорізькій області Департаменту патрульної поліції національної поліції України;
— ГУ ДСНС України у Запорізькій області;
— КП електромереж зовнішнього освітлення «Запоріжміськсвітло»;
— КП «Титан»;
— ТОВ «ВЕЛЬТУМ−Запоріжжя».
9. Витрати на організацію та проведення ярмарку у 2018 році
Фінансування витрат на підготовку та проведення Покровського ярмарку здійснюється через департамент надання адміністративних послуг і розвитку підприємництва Запорізької міської ради та департамент інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради.

Напрямок витрат Прогнозні обсяги витрат,тис. грн.
1 Витрати на проживання в готелях іногородніх учасників ярмарку 54,000
2 Компенсація пального, витраченого іногородніми суб’єктами господарської діяльності 515,595
3 Виготовлення перепусток для в’їзду автотранспорту на територію ярмарку 0,782
4 Заходи, пов’язані з безкоштовним частуванням відвідувачів Покровського ярмарку українськими стравами та козацьким кулішем 198,440
5 Виготовлення рекламної продукції про проведення Покровського ярмарку 20,000
6 Прикрашання території проведення Покровського ярмарку з використанням елементів ландшафтного дизайну та квітів 600,000
7 Забезпечення належного санітарного стану території на Прибережній магістралі на час проведення Покровського ярмарку та прибирання території по завершенню свята 239,736
8 Забезпечення території проведення ярмарку точками підключення до мереж електроживлення 211,000
Всього 1 839,553
Склад та положення організаційного комітету

Розпорядження мiського голови

Місце проведення Покровського ярмарку

Детальна схема Покровського ярмарку



Daisy on the Ohoopee

Умови участі в Покровському ярмарку та контакти

Участь у Покровському ярмарку безкоштовна.
1.Учасник ярмарку:
— подає Організатору заяву (відповідно до зразка) в письмовому або електронному вигляді про участь в ярмарку;
— барвисто оформлює з використанням елементів національного стилю та історичних подій надане йому місце з використанням відповідного музичного супроводу (за бажанням);
— забезпечує наявність у працівників фірмового або одягу з використанням елементів національного стилю;
— займає погоджене з Організатором місце відповідно схеми розміщення;
— здійснює заїзд та виїзд у визначений час, не допускає паркування автотранспорту на території ярмарку;
— дотримується умов участі, встановлених Організатором;
— забезпечує виконання вимог санітарно-гігієнічних норм та правопорядку;
— здійснює збирання відходів у сміттєві пакети;
— використовує відкритий вогонь таким чином, щоб не створювати іншим учасникам ярмарку та відвідувачам незручності, забезпечує наявність вогнегасника;
— не допускає використання для приготування страв газового обладнання;
— для частування напоями та стравами використовує тільки одноразовий посуд, використання скляного посуду забороняється;
— забезпечує виконання Правил здійснення роздрібної та оптової торгівлі, правил застосування контрольно-касової техніки відповідно до діючих законів та нормативно-правових актів;
— у разі відмови від участі у ярмарку, сповіщає Організатора про відмову не пізніше ніж за 5 днів до визначеної дати проведення ярмарку.
Забезпечення учасників ярмарку електроенергією обмежене! Бажано мати власний генератор.
В’їзд автотранспорту на територію ярмарку здійснюється виключно по перепусткам. Перепустка надає дозвіл на заїзд одного транспортного засобу. Розвантажений транспортний засіб зберігається у спеціально визначеному місці − автостоянці ринку ТОВ «Аверс» поблизу Вознесенівського ринку. Стоянка безкоштовна.
2. Термін проведення ярмарку.
Дата проведення Покровського ярмарку − 06 жовтня 2018 року.
Час роботи: 9.00 − 19.00.
Заїзд учасників ярмарку, монтаж експозицій − з 9.00 05.10.2018 до 6.00 06.10.2018.
Демонтаж експозицій і виїзд учасників ярмарку:
— сільгоспмашини − по мірі розпродажу продукції;
— інші учасники – 06.10.2018 з 18.00.
3. Організатор ярмарку.
Департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради (далі − Організатор).
Адреса: бульвар Центральний, 27, м. Запоріжжя, 69005,
тел. (061) 224-79-72, (0612) 52-92-20, (061) 224-74-69, факс (0612) 52-95-05
Е-mail: pokrovkazp@i.ua

Пам’ятка Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області

ПАМЯТКА З ПИТАНЬ РИНКОВОГО ТА МЕТРОЛОГІЧНОГО НАГЛЯДУ

Що ж таке безпечна нехарчова продукція (далі продукція) – це будь-яка продукція, яка за звичайних або обґрунтовано передбачуваних умов використання (у тому числі щодо строку служби та за необхідності введення в експлуатацію вимог стосовно встановлення і технічного обслуговування) не становить жодного ризику чи становить лише мінімальні ризики, зумовлені використанням такої продукції, які вважаються прийнятними і не створюють загрози суспільним інтересам.
Окрім того законодавство встановлює вимоги та визначає механізм здійснення державного нагляду та контролю за нехарчовою продукцією. Уведено новий вид перевірки – перевірка характеристик продукції.
Законодавством про ринковий нагляд здійснено розподіл обов’язків:
Виробник та розповсюджувач несе повну і виключну відповідальність за розміщення на ринку продукції, яка повинна бути безпечною.
Технічний регламент – закон України або нормативно-правовий акт, прийнятий Кабінетом Міністрів України, у якому визначено характеристики продукції або пов’язані з нею процеси чи способи виробництва, а також вимоги до послуг, включаючи відповідні положення, дотримання яких є обов’язковим. Він може також містити вимоги до термінології, позначок, пакування, маркування чи етикетування, які застосовуються до певної продукції, процесу чи способу виробництва.
З метою реалізації державної політики з ринкового нагляду органи ринкового нагляду:
— здійснюють моніторинг причин і кількості звернень споживачів (користувачів) про захист їх права на безпечність продукції, причин і кількості нещасних випадків та випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання продукції (користування нею);
— проводять перевірки характеристик продукції, в тому числі відбір зразків продукції та забезпечення проведення їх експертизи (випробування);
— приймають рішення про знищення продукції або приведення її в інший спосіб у стан, який виключає використання цієї продукції;
— вживають відповідних заходів щодо своєчасного попередження споживачів (користувачів) про виявлену органами ринкового нагляду небезпеку, яку становить продукція;
Законодавством про ринковий нагляд передбачені підстави звільнення суб’єктів господарювання від відповідальності, якщо він доведе, що:
— не вводив відповідну продукцію в обіг;
— продукція стала такою, що становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам, внаслідок дій або бездіяльності інших осіб чи непереборної сили.

ПАМЯТКА РЕАЛІЗАТОРАМ НАСІННЯ ТА САДИВНОГО МАТЕРІАЛУ

Доводимо до Вашого відома, що згідно із ст. 15 Закону України «Про насіння та садивний матеріал» насіння і садивний матеріал вводяться в обіг після їх сертифікації. Сертифікати на насіння або сертифікати на садивний матеріал можуть бути видані, якщо:
насіння та/або садивний матеріал належить до сорту, занесеного до Реєстру сортів рослин України;
насіння за сортовими або посівними якостями відповідає вимогам законодавства у сфері насінництва та розсадництва;
садивний матеріал за сортовими або товарними якостями відповідає вимогам законодавства у сфері насінництва та розсадництва.
Відповідно до п. 28 «Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 року № 97,
кожна партія насіння і садивного матеріалу для реалізації повинна супроводжуватися:
сертифікатами на:
насіння — сертифікатами, що засвідчують його сортові якості, та сертифікатами, що засвідчують його посівні якості;
садивний матеріал — сертифікатами, що засвідчують його сортові якості, та сертифікатами, що засвідчують його товарні якості.
Документами згідно з ДСТУ 4138-2002 “Насіння сільськогосподарських культур. Методи визначення якості”.
Згідно ДСТУ 4138-2002 до супровідних відносять ті господарські документи, які видає споживачеві виробник насіння (ДСТУ 2240):
— «Атестат на насіння» — на оригінальне (добазове) та елітне — (базове) насіння;
— «Свідоцтво на насіння» — на насіння репродукцій (сертифіковане);
— «Свідоцтво на гібридне насіння» — на насіння першого покоління гібридів.
Сортовим свідоцтвом на кожну партію саджанців, призначену для реалізації відповідно до ДСТУ 4938:2008 «Саджанці плодових культур» ТУ.

 

Вимоги до маркування. На пакеті з фасованим насінням, призначеним для роздрібної торгівлі вказують (п.8.5. ДСТУ 6006:2008):
— назву країни-виробника насіння, а також фірму, підприємця, тощо;
— назву і товарний знак, юридичну адресу, де пакували насіння;
— культуру, сорт, гібрид, масу, або кількість насінин в пакеті, шт.;
— номер насіннєвої партії, рік урожаю, схожість;
— документ на насіння (назва, №);
— коротку інформацію про культуру (сорт, гібрид, поради щодо вирощування).
Зазначені показники безпосередньо можуть наноситись на спожиткову тару методом механічного чи ручного штампування.
Порядок реалізації насіння овочевих, баштанних культур та кормових коренеплодів регламентується ДСТУ 6006:2008.
Відповідно п.12.2. цього стандарту кожну партію насіння під час відпускання супроводжують документами, які підтверджують гарантію якості насіння згідно ДСТУ 4138-2002 та Довідкою про сортові та посівні якості насіння (додаток И).
Строк чинності документів за результатами аналізу щодо посівних якостей насіння овочевих, баштанних культур, кормових коренеплодів відкритого і закритого ґрунтів становить 12 місяців, а упаковані у герметичну тару – 24 місяців.
У разі перепродажу посередник (перекупник) виписує нові супровідні документи на якість насіння (під свою відповідальність).
Супровідні документи повинні зберігатися на місці здійснення торгівлі та надаватися за першою вимогою.
Сертифікати на насіння або садивний матеріал та супровідні документи є дійсними на всій території України. Усі відомості про видані сертифікати вносяться до Реєстру сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал.
Переглянути Реєстр суб’єктів насінництва та розсадництва, яким надано право на виробництво та реалізацію насіння, а також інформацію по сертифікатам можна за посиланням: http://dpcenter.org.ua/reyestri/
Законом України «Про насіння та садивний матеріал» передбачено, що особи, винні в порушенні законодавства у сфері насінництва та розсадництва, несуть відповідальність згідно законодавства.

ВИМОГИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ОБ’ЄКТІВ РЕГУЛЮВАННЯ (РОСЛИННОЇ ПРОДУКЦІЇ) НА ПОКРОВСЬКОМУ ЯРМАРКУ.

На виконання Закону України «Про карантин рослин», Постанови Кабінету Міністрів України «Про деякі питання реалізації Закону України «Про карантин рослин» від 12 травня 2007 р. № 705 реалізація об’єктів регулювання (рослинної продукції) здійснюється після проведення фітосанітарного контролю.
При проведенні фітосанітарного контролю державний фітосанітарний інспектор оглядає, аналізує, направляє на фітосанітарну експертизу об’єкти регулювання, плата за які здійснюється згідно Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання послуг Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління» від 28 грудня 2011р. №1348. Разом с тим перевіряє наявність фітосанітарних документів на ці матеріали.
Такими документами є:
► карантинний сертифікат (Стаття 29 Закону України «Про карантин рослин», п. 23-27 постанови КМУ від 12 травня 2007 р. № 705)
► акт про результати (огляду, інспектування, здійснення контролю за знезараженням) (п. 3 постанови КМУ від 12 травня 2007 р. № 705)
Фітосанітарні документи засвідчують фітосанітарний стан об’єктів регулювання, а також придатність до реалізації.
Тому, після ввезення суб’єктами господарювання, об’єктів регулювання (рослинної продукції) на територію м. Запоріжжя, для проходження фітосанітарного контролю, що засвідчує придатність до реалізації, вони повинні звернутись до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, а саме до провідних спеціалістів управління фітосанітарної безпеки за адресою:
• м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 9-А, т. (061) 286-04-60, Гашук Тетяна
Володимирівна -м. 050-706-35-76 ( Комунарський, Хортицький райони); Мозолюк Дмитро Володимирович м.063-218-71-79 (Вознесенівський, Заводський райони).
• м. Запоріжжя, вул.Південне шосе,74, Пікуль Катерина Олександрівна –
м.050-033-82-26;
• м. Запоріжжя, вул.Блакитна,4 Єжилов Сергій Анатолійович — м. 066-303-
80-99 (Дніпровський, Олександрівський, Шевченківський райони);

 

При вивезенні об’єктів регулювання (рослинної продукції) з території районів Запорізької області, для подальшої реалізації продукції, суб’єкти господарювання, для проходження фітосанітарного контролю, що засвідчує придатність до реалізації, можуть звернутись до провідних спеціалістів управління фітосанітарної безпеки за адресою:
• Запорізька обл., смт. Новомиколаївка,вул. Космічна,3, Біденко Сергій
Леонідович, (06144) 9-15-58 м.099-25-44-920 – Вільнянський та Новомиколаївські райони.
• Запорізька обл.,м. Пологи,вул. Привокзальна,17, Ковпак Юлія
Миколаївна , (06165) 2-29-71м.050-975-98-95 Пологівський, Гуляйпільський, Більмацький райони.
• Запорізька обл., м.Токмак, вул. Революційна,55, Калаянов Леонід
Федорович, (06178)2-05-78, м.067-776-79-97 – Токмацький район та м. Токмак, Оріхівський, Мелітопольський, Чернігівський та Якимівський райони.
• Запорізька обл.,м. Кам’янка — Дніпровська, вул. Щаслива, 102, Кононенко
Андрій Олександрович, м.050-282-69-42 – Кам’янко-Дніпровський та Великобілозерський райони, м. Енергодар.
• Запорізька обл., смт. Веселе , вул. Горького,2а, Пономаренко Сергій
Володимирович, м.097-30-49-659 Веселівський, Приазовський, Мелітопольський райони та м. Мелітополь.
• м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 9-А, Мозолюк Дмитро Володимирович
м.063-218-71-79 – Запорізький р-н.
• м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 9-А, Гашук Тетяна Володимирівна -м.
050-706-35-76 – Василівський та Михайлівський райони.
• Запорізька обл., м. Бердянськ, вул. Урицького, 9, спеціалісти управління
на території Бердянського морського торгівельного порту (06153) 62-7-63, Бердянський, Розівський, Приморський райони.

 

Контроль з боку управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини:
об’єкти санітарних заходів — харчові продукти, тварини, призначені для споживання людиною, а також допоміжні матеріали для переробки та матеріали, що контактують з харчовими продуктами;
харчовий продукт — речовина або продукт (неперероблений, частково перероблений або перероблений), призначені для споживання людиною. До харчових продуктів належать напої (в тому числі вода питна), жувальна гумка та будь-яка інша речовина, що спеціально включена до харчового продукту під час виробництва, підготовки або обробки.
Об’єкти державного ветеринарно – санітарного нагляду та контролю на ярмарці:
— продуктивні та непродуктивні тварини (у т.ч. декоративні), засоби ветеринарної медицини (спеціальні автомобілі, матеріали, обладнання, інструменти, та інші механізми і пристосування, що призначені для використання у ветеринарній медицині), засоби догляду за тваринами (засоби, що призначені для використання у ветеринарній медицині) -разом з супровідним ветеринарним документом встановленого зразка (в якому зазначаються благополуччя місцевості звідки вибуває тварина, обробки, щеплення тварин, тощо);
— необроблені продукти тваринного походження – непромислового виготовлення (як виняток): м’ясо та інші продукти забою разом із ветеринарною довідкою про передзабійний огляд тварини доставляються власником у відповідну державну установу ветеринарної медицини для проведення ветсанекспертизи. Спеціаліст державної установи ветеринарної медицини проводить ветсанекспертизу згідно з діючими Правилами передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів, після чого клеймує тушу. За необхідності власнику видається ветеринарне свідоцтво або довідка на продукти забою. М’ясо туш сільськогосподарських, диких тварин допускається до продажу тільки після проведення ветеринарно-санітарної експертизи у тушах та напівтушах з позначками придатності (розруби проводити тільки після контролю держветінспекторівна ярмарку).
— яйця та яйцепродукти, молоко та молочні продукти промислового виробництва, мед, продукти бджільництва, риба промислового виробництва та інші підконтрольні харчові продукти супроводжуються товаро-транспортною накладною з вичерпною інформацією про продукцією, маркованою відповідно до вимог чинного законодавства України.
— мед, продукти бджільництва (непромислового виробництва) за умови документального підтвердження необхідних обов’язкових обробках пасіки (бджіл), відповідних досліджень бджіл, меду, продуктів бджільництва.
Усі інші підконтрольні харчові продукти повинні прибути на ярмарок з супровідними документам встановленого зразка, а на продукцію тваринного походження промислового виготовлення з товаро-транспортною накладною з вичерпною інформацією про продукцією, маркованою відповідно до вимог чинного Законодавства України.
Якщо інформація про продукти не повна, разом з накладною необхідні у т.ч.: декларація виробника або якісне посвідченням, де зазначена детальна інформація про поводження з харчовими продуктами, у т. ч.: умовами зберігання, транспортування, датою виробництва, кінцевим терміном придатності, ГОСТ, ДСТУ, інший технічний регламент відповідно до яких цей продукт вироблено).
Усі суб’єкти господарської діяльності, які будуть провадити діяльність з обігу харчових продуктів повинні впровадити заходи для:
— здійснення реалізації продуктів харчування при наявності документів,
які засвідчують безпечність та якість продукції;
— дотриманню умов транспортування, зберігання та реалізації харчової
продукції (насамперед температурного режиму та відносної вологості повітря);
— наявності у торгуючих осіб даних про проходження медичного огляду,
санітарного одягу; умов дотримання особистої гігієни;
— утримання робочого місця та прилеглої території у належному стані,
організації збору та видалення сміття та харчових відходів;

 

Державний контроль на ярмарці буде здійснюватися шляхом:
— перевірки відповідності супровідних документів (товаро-транспортна накладна, ветеринарна довідка чи ветеринарне свідоцтво, посвідчення про якість, декларація виробника тощо);
— наявності ветеринарних та товарознавчих клейм на туші (півтуші), що підтверджують походження, якість і безпеку продукції, що надійшла;
— контролю тари, упаковки, умов і термінів реалізації та маркування продукції;
— контролю за дотриманням чинних вимог при торгівлі продукцією тваринного, рослинного походження.
При порушенні вимог законодавства при обігу харчових продуктів державними інспекторами служби будуть прийматись рішення про заходи, пов’язані з направленням на переробку (зміну призначеного використання), вилучення та/або відкликання, та/або утилізацію харчових продуктів, накладання штрафів;
Вважаємо за доцільне з метою недопущення харчових отруєнь, інфекційних захворювань серед населення області обмежити асортимент продукції та реалізацію кремових кондитерських виробів, студнів, паштетів, заливних, з м’яса, риби, млинців та пиріжків з м’ясним, ліверним фаршем, салатів в заправленому вигляді та інших епіднебезпечних харчових продуктів.

Контроль з боку управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства:
Відповідно з п.2.23 ДСанПін «Утримання територій населених місць», затверджених наказом Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 N 145 необхідно:
— у місцях масового скупчення і відвідування громадян (парки, сквери, торгово-розважальні комплекси тощо) повинні влаштовуватись громадські вбиральні відповідно до вимог санітарного законодавства.
— на період проведення масових громадських заходів (мітинги, концерти, спортивні змагання тощо) місця їх проведення необхідно додатково забезпечити контейнерами для зберігання побутових відходів та мобільними (пересувними) санітарно-технічними приладами (вбиральні, умивальники) із запасами питної води та герметичними ємностями для збору рідких відходів з розрахунку на чисельність громадян, що беруть участь у заходах, за нормами утворення відходів і водоспоживання.
Крім того ст. 22 Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та ст. 18 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачені обов’язки підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності у сфері захисту населення від інфекційних хвороб щодо забезпечення населення доброякісними, безпечними для здоров’я харчовими продуктами, продовольчою сировиною та питною водою, запобігання забрудненню збудниками інфекційних хвороб відкритих водойм і грунту, утримання в належному санітарному стані територій населених пунктів, місць масового відпочинку населення, рекреаційних зон тощо визначені законодавством.

Заява на участь у Покровському ярмарку

Завантажити бланк заяви для подачі в паперовому вигляді на участь в ярмарку

 

 

Підсумки проведення Покровського ярмарку у 2017 році

Підсумки проведення Покровського ярмарку у 2017 році

7 жовтня 2017 року на Прибережній магістралі відбувся традиційний щорічний Покровський ярмарок.
Урочисте відкриття ярмарку відбулось представниками обласної та міської ради о 9.00 год. в районі перетину бул. Шевченка з Прибережною магістраллю. Оголосили про старт заходу залпом з козацької гармати.
У ярмарку взяли участь всі 7 районів міста Запоріжжя, 18 районів Запорізької області, міста Бердянськ, Токмак, Енергодар, Мелітополь та підприємства інших міст України, підприємства спілки споживчих товариств Запорізької області, підприємства кооперації, торгові підприємства міста, в тому числі підприємства-товаровиробники: Мелітопольський, Бердянський м’ясокомбінати, Мелітопольська і Бердянська трикотажні фабрики, Мелітопольське та Пологівське лісомисливські господарства, ПрАТ «Айс-Запоріжжя», «Запорізький самовар» та багато інших.
На ярмарку також були представлені виставки електромобілів, автомобілів, бетономішалок, експозиція сучасної техніки, яка належіть головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.
18 профтехучилищ Запорізької області проводили майстер-класи кухарів, перукарського і манікюрного мистецтва, показ мод та інше.
В районі стадіону, біля каскаду фонтанів «Райдуга» функціонувало дитяче містечко, де були розташовані різноманітні атракціони.
У цьому році кількість учасників збільшилася на 20-30%, тому також збільшилась загальна протяжність ярмарку.
Всього у Покровському ярмарку взяло участь понад 2 тис. учасників, які приїздили з багатьох міст України.
Ярмарок відвідало близько 100 тис. жителів та гостей міста.
Загалом ціни на сільськогосподарську продукцію на ярмарку були нижчими за ринкові.
Загалом на ярмарок приїхало 138 машин сільгоспвиробників з овочами, м’ясом, зерном і іншими продуктами харчування.
Частково компенсовані витрати на бензин і дизельне паливо учасникам Покровського ярмарку на підставі поданих заявок від районних державних адміністрацій Запорізької області, міст Запорізької області, Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства та спілки споживчих товариств Запорізької області.
Іногородні учасники були безкоштовно розміщені в готелях м. Запоріжжя напередодні проведення ярмарку.
Традиційно під час проведення Покровського ярмарку проводиться безкоштовне частування мешканців та гостей міста з встановленням кулінарного рекорду з реєстрацією в Національному реєстрі рекордів України.
Під час ярмарку було здійснено приготування і безкоштовне частування жителів та гостей міста смачними українськими стравами – відбулось приготування 4024 порцій голубців з пампушками та встановлено рекорд за найбільшою кількістю голубців, приготовлених на одній локації та зафіксовано представником Національного Реєстру рекордів України.
Підприємства ресторанного господарства міста та області запропонували страви української кухні , справжній узбецький плов та безліч видів шашлику, а колективи художньої самодіяльності забезпечили гарний настрій і веселий відпочинок відвідувачам ярмарку.
В рамках проведення Покровського ярмарку 7 та 8 жовтня в районі каскаду фонтанів «Райдуга» було представлено локацію ресторанного господарства з багатьох міст України та відбувся фестиваль «вуличної їжі».
8 жовтня в районі каскаду фонтанів «Райдуга» проходили видовищні заходи за участю Запорізьких козаків – Всеукраїнський турнір боїв «лава на лаву» на кубок князя Святослава Хороброго. Жителів та гостей міста безкоштовно пригостили близько 720 порціями козацького кулішу.

Підсумки проведення Покровського ярмарку у 2018 році

Підсумки проведення Покровського ярмарку у 2018 році

6 жовтня 2018 року на Прибережній магістралі відбувся традиційний щорічний Покровський ярмарок.
Урочисте відкриття ярмарку відбулось о 9.00 год. в районі перетину бул. Шевченка з Прибережною магістраллю поблизу кафе «Веселий Роджер».
У ярмарку взяли участь всі райони міста та області (7 районів міста Запоріжжя, міста Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Токмак, та 18 районних державних адміністрацій Запорізької області, 11 об’єднаних територіальних громад Запорізької області), підприємства кооперації, торговельні підприємства міста, в тому числі підприємства-товаровиробники: Мелітопольський, Бердянський м’ясокомбінати, Бердянське, Запорізьке, Кам’янсько-Дніпровське, Мелітопольське та Пологівське лісомисливські господарства, ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод» та багато інших.
На ярмарку також були представлені виставки автомобілів, експозиція сучасної техніки головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.
Під час проведення ярмарку було проведено різноманітні майстер-класи для дорослих та дітей, відбулась виставка виробів майстрів народних промислів з багатьох міст України.
В районі стадіону поблизу каскаду фонтанів «Райдуга» функціонувало дитяче містечко, на якому було розташовані різноманітні атракціони.
У цьому році кількість учасників ярмарку збільшилася на 25%, тому збільшилась загальна протяжність ярмарку.
Товарообіг ярмарку склав 9,073 млн. грн., що в 1,13 рази більше, ніж в попередньому році.
Всього у Покровському ярмарку прийняло участь понад 2 тисяч учасників, які приїздили з багатьох міст України.
Ярмарок відвідало близько 100-120 тисяч жителів та гостей міста.
Загалом на ярмарок приїхало понад 100 машин сільгоспвиробників з овочами, м’ясом, зерном і іншими продуктами харчування.
Ціни на сільськогосподарську продукцію на ярмарку були нижчими за ринкові на 5-15%: на свинину на 12%, на курей, гусей та індичок – на 4-28%, на окремі види риби (судак, короп, лящ, – на 15-25%, товстолоб – на 70%, на квасолю – на 17%, на овочі (капуста, картопля, буряк, помідори, часник, перець, баклажани) – від 10 до 20%, на печериці – на 6%, на яблука – на 13%, на виноград – на 13%, на масло тваринне – на 25%, на сметану – на 65%, ядро грецьких горіхів – 20-33%, на мед – 11%.
Традиційно під час ярмарку було здійснено приготування і безкоштовне частування жителів та гостей міста – відбулось приготування найдовшої картопляно-м’ясної запіканки, яке було зафіксовано представником Національного Реєстру рекордів України. Після приготування було здійснено пригощання відвідувачів ярмарку 4080 порціями запіканки.
Підприємства громадського харчування міста та області запропонували страви української кухні, справжній узбецький плов, уху та безліч видів шашлику, а їх колективи художньої самодіяльності забезпечили гарний настрій і веселий відпочинок відвідувачам ярмарку.
В рамках проведення Покровського ярмарку 6 та 7 жовтня відбувся «фестиваль вуличної їжі».
7 жовтня 2018 року в районі каскаду фонтанів «Райдуга» жителів та гостей міста безкоштовно пригостили близько 750 порціями козацького кулішу та пампушками.

Фотогалерея


















Готелі на території м. Запоріжжя

 

Вознесенівський район
1. Готель «Інтурист»
Адреса: 69087, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 135
Телефон: +38 (061) 223-05-00, 223-05-58
Веб-портал: http://intourist.com.ua
E-mail: reservation@intourist.com.ua
2. Готель «Reikartz Hotel Group»
Адреса: 69035, м. Запоріжжя, пр. Маяковського, 19
Телефон: +38 (061) 228-44-90
Веб-портал: https://reikartz.com/ru/hotels/zaporozhye
E-mail: zaporizhia.hotel@reikartz.com
3. Готель «Khortitsa Palace»
Адреса: 69091, м. Запоріжжя бул. Шевченка, 71А
Телефон: +38 (061) 766-00-00, факс: +38 (061) 766-00-01
Веб-портал: http://www.khortitsa-palace.com/uk
E-mail: reservation@khortitsa-palace.com
4. Готель «Прага»
Адреса: 69001, м. Запоріжжя, бул. Шевченка, 28
Телефон: +38 (061) 224-07-11, 224-07-12
Веб-портал: http://prague-zaporizhia.nochi.com.ua
5. Готель «Білий Рояль»
Адреса: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тбіліська, 9А
Телефон: +38 (061) 212-82-15, 708-28-00, (097) 096-60-90
Веб-портал: http://white-royal.zp.ua
E-mail: beliy_royal@ukr.net
6. Готель «Венеція»
Адреса: 69091, м. Запоріжжя, вул. Нижньодніпровска, 1Б (Прибережна магістраль)
Телефон: +38 (061) 289-45-12, (099) 642-21-14, (096) 315-25-20, (093) 352-88-69
Веб-портал: http://venecia-hotel.com.ua
E-mail: venecia.hotel.zp@gmail.com
7. Готель «Христина»
Адреса: 69057, м. Запоріжжя, вул. Адмірала Нахімова, 6
Телефон: +38 (061) 213-22-42, (097) 213-22-42
Веб-портал: kristina.ua/ru/contact
E-mail: hotel@kristina.ua
8. Готель «Україна»
Адреса: 69000, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 162А
Телефон: +38 (061) 289-04-04
Веб-портал: http://www.ukraine.zp.ua
E-mail: gukraine_zp@ukr.net
9. Гостьовий будинок «Південний»
Адреса: 63000, м. Запоріжжя, вул. Леоніда Жаботинського, 53
Телефон: +38 (061) 213-16-63
Веб-портал: http://ujnaya.com.ua
10. Готель «Пектораль»
Адреса: 69000, м. Запоріжжя, о. Хортиця, вул. Будинок відпочинку, 33
Телефон: +38 (099) 949-80-00, (067) 943-73-10
11. Готель «Хортиця»
Адреса: 69017, м. Запоріжжя, о. Хортиця, вул. Наукове Містечко, 59
Телефон: +38 (061) 286-53-85
Веб-портал: http://hortica.zp.ua/ru/visiting/staying
12. Готель «Slava»
Адреса: 69017, м. Запоріжжя, вул. Леоніда Жаботинського, 19
Телефон: +38 (061) 717-18-60, (099) 211-43-75, (098) 998-23-80
Веб-портал: http://slava-hotel.zp.ua
13. Готель «Royal»
Адреса: 69035, м. Запоріжжя, просп. Соборний, 198
Телефон: +38 (061) 224-52-77, (095) 077-57-45
Веб-портал: http://royal.zp-portal.com
14. Хостел «Берлога»
Адреса: 69035, м. Запоріжжя, вул. Леоніда Жаботинського, 41
Телефон: +38 (093) 993-75-51, (068) 447-94-42
15. Хостел «Dream Hostel Zaporizhia»
Адреса: 69063, м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 36
Телефон: +38 (061) 717-18-60, (099) 211-43-75, (098) 998-23-80
Веб-портал: http://evrohostel.zp.ua

Дніпровський район
1. Готель «Перлина»
Адреса: 69015, м. Запоріжжя, вул. Клубна, 2
Телефон: +38 (061) 239-39-06, 239-39-07, 220-50-57
2. Розважальний комплекс, ресторан, готель «Platinum»
Адреса: 69006, м. Запоріжжя, вул. Леонова, 14
Телефон: +38 (061) 236-79-35, 236-79-56, 236-79-52
Веб-портал: http://platinum.zp.ua
3. Гостинно-розважальний комплекс «Dion»
Адреса: 69015, м. Запоріжжя, вул. Мінська, 9
Телефон: +38 (061) 217-05-42
Веб-портал: http://dion.zp.ua
E-mail: hoteldion@mail.ru
4. Кемпінг «Сагайдачний»
Адреса: 69006, м. Запоріжжя, вул. Скельна, 76А
Телефон: +38 (067) 619-40-50
Веб-портал: http://camp.zp.ua

Заводський район
1. Готель «Спорт» ВАТ «Запорожалюмінбуд»
Адреса: 69006, м. Запоріжжя, Північне шосе, 10
Телефон: +38 (061) 236-47-16, 212-31-54, (067) 429-16-72

Комунарський район
1. Гостинно-розважальний комплекс, яхт-клуб «Porto Riva»
Адреса: 69118, м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 15Г
Телефон: +38 (061) 289-40-66, (050) 831-95-50
2. Гостинно-розважальний комплекс «Водограй»
Адреса: 69118, м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 15
Телефон: +38 (066) 865-39-55, (068) 635-50-35
Веб-портал: http://www.vodogray.zp.ua
3. Готель «7 миля»
Адреса: 69040, м. Запоріжжя, вул. Культурна, 171
Телефон: +38 (061) 295-74-80
Веб-портал: http://7milya.zp.ua
E-mail: 7milya@gmail.com
4. Готель «Джаз»
Адреса: 69060, м. Запоріжжя, вул. Чубанова, 2А
Телефон: +38 (061) 213-83-58, 213-80-82, 222-16-77
Веб-портал: http://hotel-jazz.com
E-mail: zaojazz@comint.net
5. Готель «Сфінкс»
Адреса: 69118, м. Запоріжжя, вул. 40 років Перемоги, 31
Телефон: +38 (061) 218-79-00
Веб-портал: http://sfinks-zaporizhia.nochi.com.ua
6. Готель «Діловий центр Південний»
Адреса: 69118, м. Запоріжжя, вул. Новокузнецька, 4
Телефон: +38 (061) 228-42-24, (099) 055-81-68

Олександрівський район
1. Гостинно-розважальний комплекс, яхт-клуб «Porto Riva»
Адреса: 69118, м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 15Г
Телефон: +38 (061) 289-40-66, (050) 831-95-50
2. Гостинно-розважальний комплекс «Водограй»
Адреса: 69118, м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 15
Телефон: +38 (066) 865-39-55, (068) 635-50-35
Веб-портал: http://www.vodogray.zp.ua
3. Готель «7 миля»
Адреса: 69040, м. Запоріжжя, вул. Культурна, 171
Телефон: +38 (061) 295-74-80
Веб-портал: http://7milya.zp.ua
E-mail: 7milya@gmail.com
4. Готель «Джаз»
Адреса: 69060, м. Запоріжжя, вул. Чубанова, 2А
Телефон: +38 (061) 213-83-58, 213-80-82, 222-16-77
Веб-портал: http://hotel-jazz.com
E-mail: zaojazz@comint.net
5. Готель «Сфінкс»
Адреса: 69118, м. Запоріжжя, вул. 40 років Перемоги, 31
Телефон: +38 (061) 218-79-00
Веб-портал: http://sfinks-zaporizhia.nochi.com.ua
6. Готель «Діловий центр Південний»
Адреса: 69118, м. Запоріжжя, вул. Новокузнецька, 4
Телефон: +38 (061) 228-42-24, (099) 055-81-68

Хортицький район
Готелі відсутні.

Шевченківський район
1. Готель, розважально-оздоровчий комплекс «Grand Palace»
Адреса: 69000, м. Запоріжжя, вул. Спартака Маковського, 15
Телефон: +38 (061) 769-68-69, (0612) 65-57-35
2. Готель «Злата Прага»
Адреса: 69001, м. Запоріжжя, вул. Леоніда Жаботинського, 61
Телефон: +38 (061) 289-16-05, 289-16-20
Веб-портал: http://zlata-hotel.com
E-mail: zlata_praha@mail.ru
3. Готель «Золота арка»
Адреса: 69001, м. Запоріжжя, вул. 8 березня, 190
Телефон: +38 (061) 228-40-87, (096) 472-48-36
Веб-портал: http://zlata-hotel.com
E-mail: zlata_praha@mail.ru
4. Готель «Дві луни»
Адреса: 69083, м. Запоріжжя, вул. Юності, 120
Телефон: +38 (0612) 67-91-16, 67-92-16, (067) 618-06-76
5. Готель «Купідон»
Адреса: 69007, м. Запоріжжя, вул. І. Сікорського, 159Б
Телефон: +38 (0612) 65-57-35
6. Гостинно-розважальний комплекс «Медуза»
Адреса: 69000, м. Запоріжжя, вул. Кругова, 8
Телефон: +38 (067) 765-02-44
7. Готель «Під дубом»
Адреса: 69026, м. Запоріжжя, вул. Садівництва, 13
Телефон: +38 (061) 717-14-84, 717-14-85
8. Готель «Арагві»
Адреса: 69068, м. Запоріжжя, вул. Героїв 55-ї бригади, 56
Телефон: +38 (061) 717-13-48
9. Готель «Злата Прага Premium»
Адреса: 69071, м. Запоріжжя, вул. Чарівна, 38Б
Телефон: +38 (061) 707-68-25, (066) 557-06-73, (098) 419-26-86
Веб-портал: http://zlata-hotel.com
10. Хостел «Вулиця Аваліані»
Адреса: 69068, м. Запоріжжя, вул. Аваліані, 4
Телефон: +38 (067) 614-60-08

Запоріжжя туристичне

https://zaporizhzhia.city/attractions